İlçemiz Dazkırı il merkezi olan Afyonkarahisar’a 150 km. mesafede olup, 6 bin nüfuslu bir ilçedir. 15 köy ve 1 kasabadan oluşan ilçemiz Ankara – Denizli D-320 karayolu üzerinde bulunmaktadır. Ayrıca Afyon-Denizli-Aydın-İzmir demiryolu ilçemizden de geçmektedir. Denizli-Çardak havalimanı ilçemize 20 km mesafede bulunmakta olup tüm ulaşım araçları ile ilçemize ulaşım mümkündür.

Ege ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan kavşak noktasında bulunması sebebiyle Antalya’ya 200km. Denizli’ye 75 km. Isparta’ya 90 km ve Burdur’a 80 km mesafededir.

Coğrafi konum itibariyle  kuzeyinde Evciler ilçesi,güneyinde Denizli ve Acıgöl, batısında Başmakçı ilçesi ve doğusunda ise Dinar ilçeleri bulunmaktadır. Göller bölgesi iklimine sahip olan ilçemizde her türlü tarım yapılmakta olup, son yıllarda gül ve lavanta  gibi aromatik bitki yetiştiriciliği ilerlemiş ve ilçe ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. Bunun yanında ilçemizin “sanayi yatırım teşvik bölgesinde” bulunmasından dolayı pek çok tekstil yatırımcısı ilçemize fabrika açarak 1600 kişilik istihdam sağlamıştır.

 

04 Haziran 2020, Perşembe 118 kez görüntülendi